Ортопедични стелки от български производител в е-Магазин

Ортопедични стелки, произведени в България от 100% EKO материали

Ортопедични стелки

Ортопедични стелки се използват с много предназначения. Те са препоръчителни за използване при различни видове оплаквания, които вече са възникнали, но и не само тогава. Тяхната превантивна функция е много по-важна. Затова и лекарите препоръчват използването им в ежедневието още преди появата на проблеми със стъпалата.

В е-Магазин вече можете да намерите висококачествени ортопедични стелки, произведени в България, с марка “Comfort A”. Отличават с широко приложение и 100% екологичните им изработка и състав. Създадени от д-р Стоименов (ортопед), те са изцяло насочени към облекчаване и профилактика на най-масовите и все по-често срещани проблеми:

Българските ортопедични стелки в е-Магазин са изработени от напълно натурални и екологични материали – корк и каучук.

Корковите ортопедични стелки имат засилена способност да абсорбирбат напрежението от стъпалото. Това са най-препоръчваните и препоръчителни видове ортопедични материали с многобройни предимства.

Ортопедични стелки за деца СупинаториЗащо да изберете корковите ортопедични стелки?

  • Коркът абсосрбира напрежението и омекотява въздействието му върху стъпалото при ходене. В сравнение с ортопедичните продукти, изработени от изкуствени материи, корковите са естествено еластични и осигурява високо ниво на удобство. Способността на корковия материал да държи стъпалото в правилна позиция, заедно със свойството му за снемане на натиска, значително намалява шансовете за поява на болки и други оплаквания.
  • Той е напълно естествен, антибактериален материал, който спомага за превенцията на поява на гъбички и рани. Това го прави подходящ за всеки тип ортопедични стелки, предполагащи към поддържане на високо ниво на хигиена.
  • Коркът имат изолиращи свойства и така предпазва от прекалено изстудяване и затопляне.
  • По-добър е в справянето с миризми в сравнение с други материали на изработка на ортопедични продукти – като пластмаса, силикон и т.н.
  • Ортопедични стелки Activ при плоскостъпиеТези материали са устойчиви на пране при високи температури, което е задължително условие за поддържането на добра хигиена.
  • Високата устойчивост на коркът го прави най-добрият материал, от който може да бъдат изработени вашите ортопедични стелки или обувки. Той е достатъчно еластичен, за да поема стресът и натоварването при стъпване и да ги прерапределя по най-щадящият за ходилото начин. Освен това, този материал намира своето медицинско приложение и благодарение на способността му да държи стъпалото в правилната позиция.
  • Ортопедичните стелки от корк имат ергономичен дизайн и са подходящи са носене във всеки тип обувка. Не е нужно да се сдобиете с различни чифтове ортопедични обувки за всеки различен повод или занимание. Просто използвайте вашите стелки във всеки модел обувка.
  • Корковите продукти са много подходящи за бягане. Материалът ги прави дишащи, очертават ходилото и са леки. За бягащите олекотяването на натиска при стъпване е особено важно. А това се постига в най-висока степен именно с този тип състав на стелките.
  • Този материал е мек и в същото време плътно прилепва по стъпалото, като го подкрепя в заемането на най-естествената за него форма и позиция.
  • Коркът и каучукът са рециклируеми и биоразградим материал. Използвайки ортопедични стелки, изработени от тези материали не вредите на природата.

Многобрайните и безспорни предимства на коркът обясняват защо най-качествените ортопедични продукти в света са изработени от него. Несъмнено той би могъл да е най-сигурният ви критерии за тях.

Използването на ортопедични стелки без възникнали оплаквания е най-добрият вариант. За съжаление обаче, най-често го разбираме, едва когато те са факт. Не забравяйте, че най-високата ефективност на ортопедичните продукти се проявава преди появата на проблеми. Но ако всеки те вече са налице – изберете качествени продукти от естествени материали. Разгледайте цялата гама ортопедични стелки тук и направете избор според вашите нужди.

Меню